Mandy ontvangt gasten bij de slotbijeenkomst

Een ochtend vol inspiratie: jonge onderzoekers presenteren hun resultaten.

Op 10 juli stond BLOCK33 in Den Haag Zuidwest vol met studenten, inwoners en professionals uit de wijk. De slotbijeenkomst van de Scriptiewerkplaats Den Haag Zuidwest vond plaats: een jaarlijks evenement waarin studenten hun onderzoeksresultaten op een ongedwongen manier bespreken met geïnteresseerden.

Laurens Lobeek, BSc Bestuurskunde student:
“De setting van de slotbijeenkomst bood een unieke kans om nieuwe mensen te ontmoeten en om mijn onderzoeksresultaten te presenteren aan geïnteresseerde professionals en studenten.”

Het is verplicht voor de studenten om een communicatieproduct te maken, aan de hand waarvan ze hun bevindingen uitleggen. Er hingen talloze posters in BLOCK33, terwijl sommige studenten juist voor een beleidsbrief hadden gekozen. Ook werd een groot deel van de ruimte ingenomen door verschillende maquettes die bouwplannen moesten visualiseren.

De ochtend was opgedeeld in vier rondes, zodat deelnemers van de bijeenkomst bij verschillende studenten aan konden sluiten. In een openhartige setting konden onze onderzoekers in gesprek met een handvol geïnteresseerden tegelijk. Op deze manier was er ruimte voor conversatie, vragen en interessante discussies.

student tijdens de slotbijeenkomst

Alex Huang, Executive Manager - LDE Centre GMD (vertaald):
“Het was inspirerend om studenten van Den Haag Zuidwest hun harde werk te zien presenteren, waarin veel aandacht wordt besteed aan maatschappelijke betrokkenheid. Opvallend was de fascinerende synergie tussen studenten, hun scripties en een diverse groep belanghebbenden. Van vertegenwoordigers van het stadhuis tot (sociale) woningcorporaties en van outreachende teams van LDE-universiteiten tot bewoners, veel belanghebbenden namen actief deel als onderzoeksparticipanten of om te leren van het werk van studenten. Het slotevenement laat zien hoe de scriptiewerkplaats niet alleen studenten helpt bij hun scriptieproces, maar ook unieke mogelijkheden creëert voor een wederzijdse uitwisseling.”

De slotbijeenkomst betekend voor de studenten een officiële afsluiting van het afgelopen semester, waarin ze onderzoek hebben gedaan in Den Haag Zuidwest. De werkzaamheden van de Scriptiewerkplaats zouden onmogelijk zijn zonder de inwoners, professionals, bedrijven en andere geïnteresseerden in Zuidwest.

De catering tijdens de slotbijeenkomst werd verzorgd door jongerencentrum BLOCK33 en de fotografie door Asefeh Eskandari.

Na de zomer gaat de Scriptiewerkplaats Den Haag Zuidwest weer aan de slag met een nieuwe cohort studenten in beide semesters. We kunnen niet wachten om te zien waar onze nieuwe onderzoekers mee aan de slag gaan. Mocht u nog een interessant vraagstuk hebben, contacteer dan graag onze programma manager Mandy Koenraads.